Sports

Virgil van Dijk komt met uitleg over zijn opvallende wissel in FA Cup-finaleZaterdag, 14 mei 2022 om 23:45

Mart van Mourik
• Laatste replace: 00:12

Virgil van Dijk kampt met knieklachten, zo vertelt hij na afloop van de gewonnen FA Cup-finale in gesprek met ITV. Vanwege een doelpuntloze tussenstand na afloop van de reguliere speeltijd, volgde er een verlenging van het duel tussen Liverpool en Chelsea. Uitendelijk received de ploeg van supervisor Jürgen Klopp na strafschoppen. De centrumverdediger maakte het further halfuur en de penaltyserie echter niet meer mee, daar hij zich voor aanvang van de verlenging liet vervangen door Joël Matip.

Van Dijk laat voor de digicam weten dat hij al in de eerste helft final had van steek achter zijn knie. Hoewel hij de tweede helft nog uitspeelde, moest hij de wedstrijd na negentig minuten voetbal staken. “Ik voelde in de eerste helft iets bij een sprint. Ik voelde een steek achter mijn knie. Ik speelde wel door, maar uiteindelijk kan ik het risico niet nemen voor de ploeg. Ik moet Joël vertrouwen. Hopelijk zal het niet erg zijn. We moeten het onderzoek afwachten”, aldus de Oranje-international.

“Wat gaat Van Dijk hier doen?”, vroeg analyticus Ruud Gullit geschrokken zich af in de studio van Ziggo Sport toen de stopper plotseling plaatsnam in de dug-out. “Hij gaat eraf! Jezus Christus… Nee hè… Wat gek zeg! Ik hoop dat hij niks heeft. Ik hoop het echt. Weet je, Van Dijk is wel een speler die goed met zijn krachten omgaat. Hij doet niet overdreven. Vandaar dat hij eruit moet. Ik hoop dat het allemaal meevalt.” Op dat second had Gullit het wisselgebaar van Van Dijk nog niet gezien.

Dat Van Dijk naar de kant ging, is zeer opvallend te noemen. De aanvoerder is normaliter absoluut onmisbaar voor supervisor Jürgen Klopp en werd in zijn eerste 49 wedstrijden dit seizoen geen enkele keer vroegtijdig naar de kant gehaald. De blessure is uiteraard een forse tegenslag voor the Reds, die op zaterdag 28 mei de Champions League-finale zullen spelen tegen Actual Madrid. Bovendien is ook de titelstrijd met Manchester Metropolis in de Premier League ook nog niet definitief gestreden.


Gerelateerd

Meer sportnieuws


Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close