News

voor elk wat wils in 2022


Alle coronamaatregelen zijn weg, dus het is tijd om te daten. Heb je nou geen zin om naar het café te gaan, of wil je lekker veel keuze? Ga dan voor een datingapp of -site (soms ook hookupsites genoemd). We zetten een paar van de meest populaire op een rij, inclusief voor- en nadelen. Zo vind je de app of web site die het beste bij jou previous.

Er zijn een paar standards gebruikt om de beste websites en apps uit te zoeken, bijvoorbeeld het aantal ingeschreven vrouwen versus mannen, lidmaatschap (free of charge, betalend) en aantal leden. Hieronder vind je zeven van de populairste datingapps van 2022. Ga je voor een informal date of een duurzame, serieuze relatie?

De populairste datingapps in Nederland

 • Tutorial Singles: adequaat als je je intellectuele evenknie zoekt;
 • AdultFriendFinder: de beste web site als je openstaat voor een trio- date of partnerruil;
 • Ashley Madison: de web site om snel en makkelijk een informal date te scoren;
 • Looking for: zoek je flashy dates, dan ben je hier op het juiste adres;
 • Tinder: simpelweg naar rechts swipen en je kunt een leuke match krijgen;
 • Badoo: de web site voor informal dates zonder verplichtingen;
 • Parship: zeer geschikt voor serieuze relaties.

In onderstaande overzicht wordt nader ingegaan op de verschillende hookupsites die zijn geselecteerd.

1. Tutorial Singles – Beste hookupsite in Nederland

Voordelen:

 • ingeschrevenen met een hoog opleidingsniveau;
 • gericht op langdurige relaties;
 • privateness wordt hoog in het vaandel gedragen;
 • uitgebreide persoonlijkheidstest.

Nadelen:

 • beperkte functionaliteiten bij free of charge versie.

Ben je hoogopgeleid en op zoek naar jouw intellectuele evenknie? Zoek dan niet verder, need Tutorial Singles (sinds 2005 actief) is hiervoor het aangewezen adres.

Het heeft in Nederland een database van 24.000 leden, die dagelijks groeit. In vergelijking met andere datingsites is dit een betrekkelijk klein ledenaantal. De verhouding van het aantal ingeschreven vrouwen en mannen is 45 procent – 55 procent.Het voordeel bij Tutorial Singles is echter dat de leden hoog opgeleid zijn en een serieuze relatie zoeken. Internet zoals jij. Need als je op zoek bent naar snelle kortstondige dates, dan ben je hier wellicht niet aan het juiste adres.

Tijdens je free of charge registratie, phrase je onderworpen aan een persoonlijkheidstest. Met deze informatie wordt er, middels numerous algoritmes, gezocht naar matches. De voorgestelde matches kun je op verschillende manieren benaderen, mits je een betaald lidmaatschap hebt genomen.

Als je gebruik wilt gaan maken van alle functionaliteiten bij Tutorial Singles, dan dien je een premium lidmaatschap te nemen. Hieronder de tarieven voor het premium lidmaatschap:

 • 59,90 euro per maand, gedurende drie maanden;
 • 39,90 euro per maand, gedurende zes maanden;
 • 34,90 euro per maand, gedurende twaalf maanden.

2. AdultFriendFinder – Gericht op kortstondige ontmoetingen

Voordelen:

 • uitgebreide profielen;
 • je kunt je free of charge aanmelden;
 • er is voor elk wat wils;
 • gericht op kortstondige ontmoetingen.

Nadelen:

 • free of charge lidmaatschap, maar geeft beperkte toegang tot de verschillende functionaliteiten van de web site.

Iedereen heeft vrienden nodig. Denk maar aan vrienden om mee op vakantie te gaan, om mee uit te eten te gaan of iemand voor een one-night-stand. AdultFriendFinder, actief sinds 2001, is de web site waar je moet zijn voor het vinden van die vriend voor een informal date.

Ze gaan ervan uit dat dit hetgeen is wat je zoekt: een geestverwant die vertier zoekt voor het second. Ben je op zoek naar een langdurige relatie, dan ben je bij AdultFriendFinder niet op het juiste adres. AdultFriendFinder denkt dat je zelf goed in staat bent om profielen te screenen en te bepalen wat bij jou previous. Er vindt dus niet al te veel technische matchmaking plaats.

Het feit dat er miljoenen profielen op hun web site staan, vergroot de kans op een match aanzienlijk. De verhouding tussen het aantal ingeschreven vrouwen en mannen is 23 procent – 77 procent.

Bij AdultFriendFinder kun je je free of charge aanmelden. Maar wil je echt profiteren van de functionaliteiten die de web site te bieden heeft, dan wordt geadviseerd te kiezen voor een betaald lidmaatschap.

Je kunt kiezen uit twee abonnementen. Omgerekend kosten die je circa 49,95 euro per maand of 98,85 euro per drie maanden.

3. Ashley Madison – Vlotte, vrijblijvende dates

Voordelen:

 • een prettige gebruikersinterface;
 • de free of charge versie is reclamevrij;
 • het beveiligingssysteem is vernieuwd.

Nadelen:

 • het gebruikte creditsysteem zit complicated in elkaar.

Als vreemdgaan hetgeen is wat je drijft, dan kun je je hart ophalen bij Ashley Madison, de web site die sinds 2001 actief is. Hier is het motto tenslotte Life is brief. Have an affair. Met deze zinsnede bedoelt males dat het leven kort is en dat je er met volle teugen van moet genieten.

Als je dat wil door er een affaire op na te houden, dan moet je dat zeker doen. Spontaniteit en kortstondige relaties staan bij Ashley Madison centraal, waarbij vrijblijvendheid en geen verplichtingen hebben voorop staan. Dus als je op zoek bent naar een vaste, serieuze relatie, dan heb je niets op deze web site te zoeken. Er zijn wereldwijd miljoenen gebruikers geregistreerd: aantal vrouwen 29 procent en mannen 71 procent.

Vrouwen die op zoek zijn naar mannen voor een zorgeloze fling, hoeven niets te betalen. Zij zwaaien hier de scepter. Mannen die echter naar vrouwen zoeken dienen credit te kopen. De kosten hiervan variëren van omgerekend circa 58 euro voor 100 credit tot 310 euro voor 1000 credit. Vrouwen die ook naar vrouwen zoeken, dienen eveneens te betalen om volop gebruik te kunnen maken van deze web site.

4. SeekingArrangement – Beste hookupsite voor aantrekkelijke dates

Voors:

 • aanmelden gaat snel en makkelijk;
 • tijdens de free of charge proefperiode kun je ook matches bekijken;
 • keuze uit talloze matches;
 • goed werkende beveiliging.

Tegens:

 • de web site is duurder dan de meeste andere hookupsites;
 • de meeste functionaliteiten kun je alleen gebruiken als betalend lid.

SeekingArrangement is een hookupsite die sinds 2006 ‘sugar daddies’/’sugar mommas’ matcht met de ‘sugar babies’.

De sugar daddies en mommas worden ook wel ‘de succesvolle’ genoemd. De sugar infants worden ook wel als ‘de aantrekkelijken’ aangeduid. Het is een web site die specifiek matches zoekt tussen een ouder, succesvol persoon en een jonger, aantrekkelijk persoon. Het geslacht van de gebruikers (wereldwijd ongeveer 20 miljoen) is gelijkmatig verdeeld: 48 procent vrouwen en 52 procent mannen.

Vrouwen kunnen zich free of charge aanmelden bij deze hookupsite. Succesvolle mannen kunnen een betaald lidmaatschap aanschaffen voor omgerekend ongeveer 90 euro per maand. Andere lidmaatschappen kosten omgerekend circa 80 euro per maand voor drie maanden. Kies je als succesvolle voor het Diamond-lidmaatschap, dan kost dit je omgerekend ongeveer 223 euro per maand.

Deze hookupsite zou een foundation kunnen vormen voor een langdurige relatie. Alle betrokken partijen kunnen aangeven wat ze zoeken in een relatie. Als er dan een match is, kan dit uitgroeien tot een relatie met een everlasting karakter, in wat voor vorm dan ook. SeekingArrangement is derhalve een web site die geschikt is voor kortstondige connecties en voor langdurige, serieuze relaties.

5. Tinder – Beste datingapp

Voors:

 • makkelijk en vlot registratieproces;
 • simpele swipe proper-functionaliteit;
 • makkelijk in gebruik.

Tegens:

 • foto staat centraal, andere profiel-informatie wordt naar de achtergrond gedrukt.

Tinder (sinds 2012 actief) is de app die de swipe proper-functionaliteit heeft geïntroduceerd. Hiermee geef je aan dat je geïnteresseerd bent in het voorgestelde profiel. Met een gebruikersbestand van naar schatting 6 miljoen, kan Tinder je bijna altijd een match garanderen in jouw regio. Het is met Tinder mogelijk om de voorkeuren van je afstandslimiet aan te passen, zodat je kunt instellen hoe ver je wilt zoeken. Fijn als je in een afgelegen gebied bent óf juist dicht bij huis wil blijven.

Het heeft een prettige interface die het je vergemakkelijkt om door de grote hoeveelheid beschikbare profielen te scrollen. Het grote gebruikersbestand heeft echter als keerzijde dat het lang kan duren voordat je een match vindt. De verdeling van het aantal gebruikers tussen vrouwen en mannen is 37 procent – 63 procent.

Tinder is een op afbeeldingen gerichte web site, waardoor de nadruk wordt gelegd op de visuele aantrekkingskracht. De overige gegevens uit je profiel worden hierdoor naar de achtergrond gedrukt. Bij Tinder kun je een free of charge account aanmaken. Wil je echter toegang tot alle functionaliteiten van de web site, dan kun je een betaald abonnement nemen. Afhankelijk van je leeftijd en je abonnementskeuze, betaal je meer of minder.

De prijzen variëren van omgerekend ongeveer 4,10 euro tot 27 euro per maand. Onlangs is echter in het nieuws gekomen dat Tinder in de toekomst geen onderscheid meer zal maken op foundation van je leeftijd. Een goede zaak voor de wat ouderen onder ons, need die hoeven niet further te betalen.

6. Badoo – Informal matches zonder verplichtingen

Voors:

 • profielfoto is verplicht;
 • uitgebreide functionaliteiten bij free of charge versie;
 • relatief goedkope lidmaatschap.

Tegens:

 • niet geschikt voor langdurige relaties.

Badoo (actief sinds 2006) is met title geschikt voor personen die op zoek zijn naar informal matches zonder verplichtingen.

Het biedt, in tegenstelling tot vele andere datingapps, al een uitgebreide hoeveelheid functionaliteiten bij een free of charge lidmaatschap. Voorbeelden hiervan zijn functies zoals chats, foto’s en video’s uploaden en contact opnemen met leden.
Het gebruikersbestand van Badoo is groot en groeit nog steeds. In de grote steden maken steeds meer mensen, uit verschillende leeftijdsgroepen, gebruik van deze web site. De verhouding ingeschreven vrouwen en mannen is 35 procent – 65 procent. Het exacte aantal gebruikers is echter niet bekend.

De eenvoudige interface vermijdt overbodige informatie en zorgt voor een prettige gebruikerservaring. In vergelijking met de grote spelers in de on-line dating-wereld, blijft Badoo echter nog een kleine speler. Indien je bij Badoo meer functionaliteiten wilt, dan kun je een premium abonnement afsluiten. De kosten hiervan zien er als volgt uit:

 • 11,65 euro per maand;
 • 9,55 euro per maand, gedurende drie maanden;
 • 7,20 euro per maand, gedurende zes maanden;
 • 72,00 euro voor een lifetime lidmaatschap.

7. Parship – Voor een serieuze relatie

Voors:

 • goede beveiliging van gegevens;
 • gedegen registratieproces;
 • subcategorieën beschikbaar;
 • uitgebreide persoonlijkheidstest.

Tegens:

 • beperkte hoeveelheid inschrijvingen;
 • opzeggen van lidmaatschap is gecompliceerd.

Parship is een on-line dating-site die zich richt op hoogopgeleide singles die een companion zoeken, voor een serieuze relatie.

Parship, sinds 2003 actief, kun je free of charge proberen. Maak een account en profiel aan, zonder bijkomende kosten, en je kunt direct beginnen met het zoeken naar een langdurige liefdesrelatie. Op hun web site kun je zelfs een aparte sectie vinden, waarin ze suggestions en trucs aandragen voor het on-line daten.

Naast de standaard registratie biedt Parship je de mogelijkheid om je te registreren op een subpagina. Hier kun je onder andere kiezen uit een registratieproces voor een religieuze match of voor een match met iemand van gevorderde leeftijd. Op deze wijze wordt er direct al een eerste schifting gemaakt in de selectie van potentiële matches. Dit scheelt weer tijd en onnodig doorlopen van niet terzake doende informatie.

Het gebruikersaantal verhoudt zich als volgt: 52 procent vrouwen – 48 procent mannen. Het exacte aantal gebruikers is niet bekend.

Als je volop gebruik wilt maken van alle beschikbare functionaliteiten van Parship, dan is een premium lidmaatschap de enige optie. Hiervoor bieden ze drie verschillende prijzen:

 • 6 maanden: 44,90 euro per maand;
 • 12 maanden: 39,90 euro per maand;
 • 24 maanden: 24,90 euro per maand.

Veel gestelde vragen over de beste hookupsites in Nederland

Waar moet ik op letten als ik de prijzen van hookupsites of datingsites wil vergelijken?

 • Onderzoek of er een free of charge lidmaatschap is en wat de verschillen zijn met een betaald lidmaatschap. De bovengenoemde websites bieden allemaal de mogelijkheid om een free of charge lidmaatschap aan te gaan.
 • Test de kosten van de aangeboden abonnementen.
 • Controleer wat de desbetreffende abonnement periodes zijn en aan welke voorwaarden je dient te voldoen bij opzegging.

Is een hookupsite of datingsite iets voor mij?

Het antwoord hierop is niet één, twee, drie te geven. Afhankelijk van wat je zoekt in een nieuwe relatie kan een hookupsite of datingsite iets voor jou zijn. Het stoffige imago en het taboe omtrent on-line daten, is in de loop der jaren verdwenen. Meer en meer wordt er publiekelijk aandacht besteed aan het bestaan van dit soort websites.

Waarom vraagt een hookupsite of een datingsite om mijn persoonlijke informatie bij registratie?

Dit is voor hun administratie en is niet bedoeld voor potentiële kandidaten die je profiel bekijken. De datingsite wil graag weten met wie ze te maken hebben. Als je vervolgens besluit een betaald lidmaatschap te nemen, dan hebben ze alvast jouw informatie.

Moet ik een foto plaatsen op een hookupsite of datingsite?

Nee, dit is niet verplicht. Het vergroot echter wel je kansen om een match te vinden, omdat mensen eerder aangetrokken worden door een profiel met een foto.

Hoe wordt mijn privateness gegarandeerd?

De zeven bovengenoemde websites hebben elk hun eigen privacy-pagina. Voor alle websites geldt dat ze er alles aan doen om je privateness te waarborgen. Iedere web site doet dat op hun eigen manier. In de verschillende privateness insurance policies wordt aangegeven hoe, waarom en voor hoe lang je gegevens veilig worden opgeslagen.

Hoe zorgen de hookup- of datingsites voor een goede match?

Dit verschilt per web site. De meeste web sites gebruiken een ‘match-systeem’ waarbij na het invullen van een aantal vragen een rating wordt getoond. Naar aanleiding van deze rating zal het systeem van de web site matches zoeken die in de buurt van je rating komen. Deze matches krijg je dan in een overzicht voorgeschoteld. Zo hoef je niet door talloze profielen te scrollen, die helemaal niet stroken met hetgeen je zoekt.

Wat zijn de gevaren van on-line daten?

Eén van de grootste gevaren van on-line daten is oplichting. Een ander gevaar zijn de zogenaamde fakers, die nepprofielen op een web site plaatsen. Wees daarom voorzichtig, zeker als je een eerste date hebt. Ga niet zomaar op alle verzoeken in en spreek af in een openbare ruimte.

Eindoordeel hookupsites

Iedereen is weleens op zoek naar een relatie. Of het nou om een one-night-stand gaat, een ontmoeting zonder verplichtingen of een langdurige liaison. De hierboven genoemde websites (Tutorial Singles & AdultFriendFinder) geven je een beeld van wat je mogelijkheden zijn.

Bijna niets is meer onmogelijk of ondenkbaar en er is voor elk wat wils. Laat je meeslepen in een nieuw avontuur: kortstondig of everlasting. Voor beide opties valt wat te zeggen en te kiezen. Het is nu nog slechts aan jou om te bepalen wat het beste bij jou.

In samenwerking met Rank Wizards

Reageer op artikel:

De populairste datingapps in Nederland: dit zijn de voor- en nadelen

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.