News

Vrouw vindt in bed niéts lekkerder dan… lekker fris beddengoed


Wat er volgens vrouwen in mattress pas écht lekker is? Fris beddengoed verslaat daarbij de seks. Dat blijkt uit onderzoek van Quest in elk geval. Het blad vond ook uit dat één op de zeven vrouwen nog met een knuffel in mattress liggen om goed te kunnen slapen.

Hoe ligt Nederland in mattress? Dat werd uitgezocht middels een on-line enquête van genoemd populairwetenschappelijk tijdschrift onder 6600 deelnemers. „Het leverde verrassende resultaten op”, laat Quest in een bericht weten. Slapen met een knuffel, bijvoorbeeld, is niet alleen voorbehouden aan kinderen. En schoon beddengoed kan op extreem veel waardering rekenen.

Vrouwen slapen bijna twee keer zo vaak met een knuffel als mannen. Toch ligt ook bij 7 procent van de ondervraagde mannen een speelgoedbeest in mattress. Een vertrouwde knuffel kan een gevoel van veiligheid en consolation geven, zeker in tijden van stress en spanning.

Smartphone in of naast je mattress

Een smartphone in of bij je mattress is juist minder goed voor je nachtrust. Toch houden we dat apparaat graag dichtbij ons als we slapen. Bij 4 procent ligt hij onder het hoofdkussen, bij 65 procent naast het mattress en bij 11 procent elders in de slaapkamer. Ook dat blijkt uit de enquête van Quest over onze bedgewoonten. Metro schreef al eerder ‘dat we liever op onze telefoon zitten, dan op onze accomplice‘.

Krakend vers beddengoed zien we als een van de betere sensaties van het leven. 53 procent van de geënquêteerden vindt een schoon mattress zelfs lekkerder dan seks. Vrouwen verkiezen vaker dan mannen het gevoel van schone lakens boven seks.

Wat er zo lekker aan is? Een strak opgemaakt mattress met fris beddengoed voelt comfortabel. Het zou zomaar kunnen dat je daardoor ook lekkerder slaapt (al is daar geen keihard wetenschappelijk bewijs voor).

Meer cijfers over slapen

De enquête leverde nog veel meer boeiende cijfers op. Liggen mensen tegen elkaar aan in mattress? Geven companions elkaar een nachtzoen? Hoe vaak verschonen mensen hun mattress? Mogen huisdieren bij hun baasjes in mattress slapen? En laten de ondervraagden wel eens een scheet onder de dekens? De resultaten van deze en meer vragen vind je in het nieuwste nummer van Quest dat nu in de winkel ligt.

In de rubriek Feit of Fabel? heeft Metro veel meer feitjes (en fabels) over slapen gebracht.

Sneller in slaap vallen? Voeg dan deze 3 dingen aan je avondroutine toe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Vrouw vindt in mattress niéts lekkerder dan… lekker fris beddengoed

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.