News

website met gehackte Chinese gegevens over Xinjiang is weer bereikbaar


Vandaag publiceren verschillende media onderzoeken naar nieuwe documenten over de Chinese gevangenenkampen in Xinjiang. De gegevens gaan over de jaren 2017 en 2018, en hebben betrekking tot de ”heropvoedingskampen” waar de Chinese staat dissidente Oeigoeren in opsluit. De informatie is naar buiten gekomen dankzij een hack.

Kampleven

Het gaat om documenten van de Chinese politie in Xinjiang. Van ongeveer 300.000 mensen staan er persoonsgegevens in, en ook van 23.000 gedetineerden. Hieronder zijn 2800 politiefoto’s van Oeigoerse gevangenen. Ook levert de hack de eerste foto’s op van binnenin de opvoedingskampen. Er zitten ook instructies bij voor kampbewakers.

Volgens de gegevens zou in 2017-2018 12 procent van de bevolking van Xinjiang huge hebben gezeten in de kampen. Dit komt neer op 1,2 miljoen mensen. De gevangenen zitten niet allemaal opgesloten vanwege politieke of religieuze uitingen, maar ook voor kleine overtredingen of verstoring van de publieke orde. Volgens de Chinese staat zijn de kampen nodig om criminelen opnieuw op te voeden, en ze vaardigheden te leren voor de arbeidsmarkt. Volgens critici van het Chinese beleid gaat het om genocide, waarbij de Oeigoeren gedwongen worden om afstand te doen van hun eigen cultuur en provincie.

Hack gehackt?

Het was de bedoeling dat de gehackte documenten openbaar gemaakt zouden worden. Hiervoor werd de web site Xinjiangpolicefiles.org aangemaakt. Deze web site is een paar uur bereikbaar geweest, maar is momenteel onbereikbaar. De vraag is of dit komt door ”normale” drukte, of door elektronisch ingrijpen door Chinese hackers. De web site is inmiddels weer bereikbaar.


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenBiden zegt bereid te zijn Taiwan te verdedigen bij Chinese invasie

China Eastern Boeing 737-800

China Jap Boeing 737 vlucht 5735 crash in China was mogelijk opzettelijkPakistan arresteert zelfmoordterrorist die het op Chinezen voorzien hadChina ruziet met WHO over Zero Covid-beleid

Fantastic Beasts The Secrets of Dumbledore Censored

Warner Bros buigt voor Chinese censuur, duwt Perkamentus terug in de kastChina gaat kinderen vanaf 3 jaar oud vaccinerenEx-software chief Pentagon: ‘China heeft strijd om artificiële intelligentie gewonnen’Joseph Wu – Naar een veerkrachtiger VN-organisatie met Taiwan erbij‘The Biden-administration is using the threat of China to further its domestic agenda’‘Waarom houdt het Westen die roze bril naar China eigenlijk op’100 jaar China, 100 jaar communistisch gif, 100 jaar slapend smug WestenChen Shih-chung – Taiwan wil helpen tegen COVID-19 maar wordt opnieuw geweerd door de WHO Meerderheid Tweede Kamer: Communistische Partij van China pleegt genocideKoningin Máxima probeerde voor China mondkapjes te regelen

TPO+

Sid Lukkassen – De Chinaficatie van de Europese cultuur en economie is een bedreiging van onze vrijheidSupply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.